Kolkenzuigen
Jansen Rioolreiniging heeft de beschikking over perfect uitgeruste wagens. Al deze wagens zijn voorzien van Matrixborden. Onze kolkenzuigers zijn allen uitgerust met het GPS-systeem zodat we de ligging van de kolken, de vervuiling en de gebreken digitaal kunnen registreren, vermelden en aanleveren.
De mini kolkenzuiger wordt ingezet op moeilijker bereikbare plaatsen.
Het enige wat we hiervoor nodig hebben van de gemeente is een DGN ondergrond om alles op weg te kunnen schrijven. De kleine kolkenzuigers werken met 4 duims pijpen, de grotere kolkenzuigers met 5 duims pijpen. Het voordeel van de 5 duims pijpen is dat we veel sneller een kolk leeg kunnen zuigen en er dus minder verkeershinder ontstaat. Al onze kolkenzuigers hebben de volgende eigenschappen:
  • de nieuwste zijn VAMYL gekeurd (werken op plantaardige olie (biologisch afbreekbaar) en zijn geluidsarm, bij vollast niet meer dan 82 dB(A)).
  • de nieuwste wagens zijn uitgerust met een automaat ten behoeve van het comfort van de chauffeur.
  • voor de binnensteden zijn ze speciaal voor Jansen minder breed gebouwd, met een breedte van 225 of 230 cm tegenover een breedte van 250 cm. vroeger. Hierdoor kan beter in smalle straten gemanoeuvreerd worden.
  • de zuigarmen zijn uitschuifbaar tot 6 meter vanaf de wagen. Hierdoor kan bijvoorbeeld ook over auto’s heen gedraaid worden en kunnen ook kolken in fietspaden en perken bereikt worden.
  • de nieuwste auto’s rijden op CNG (aardgas) ↓