Preventief onderhoud
Om problemen met het vollopen van kolken en andere afvoereenheden met bladeren en zand voor te zijn heeft Jansen Rioolreiniging  b.v. een drietal verschillende voertuigen ter beschikking om het zand, bladeren en andere ongerechtigheden te verwijderen voor ze in het rioolsysteem terecht komen. Uiteraard zijn al onze voertuigen voor ieders veiligheid voorzien van camera’s.

Wagens met een volume van 1 m³:

Speciaal voor fietspaden, winkelgalerijen, sierbestrating en parkeergarages waar wij regelmatig voor reinigen. 
Deze wagens zijn met hun leeggewicht van 1500 kg. licht en kunnen zodoende op bijna iedere bestrating ingezet worden.
Deze worden door een eigen auto-ambulance aan- en afgevoerd.

Wagens van de middenklasse met een volume van 5 m³:

Deze wagens zijn vierwiel gestuurd, waardoor een extreem korte draaicirkel mogelijk is speciaal voor smallere straten en woonerven. 
Hij is uitgerust met een derde arm aan de voorkant waarmee alle hoeken en onder de struiken geveegd kan worden. Achterop zit ook een Matrixbord. Deze veegwagen kan 80 km/h rijden waardoor hij op de autoweg mag rijden. 
De zuigmond en borstels kunnen zowel links als rechts gesteld worden, waardoor de straat aan beide zijnden met het verkeer mee geveegd kunnen worden.

De grootste wagens met een volume van 7,5 m³:

Deze wagen heeft een speciale voorziening waarmee de zuigmond en borstel naar rechts verplaatst kan worden, om bijvoorbeeld parkeerhavens uit te vegen. Deze wagen is uitgerust met een extra onkruidborstel aan de voorzijde.

Ook voor het reinigen van lijngoten en zandvangers hebben wij speciale technieken.